Ales Ernst
Slovenia

Countries

  • Slovenia

Cities

  • BREZICE
Sem učitelj AEQ metode in praktik. Ljudje se name obračajo zaradi različnih težav, kot so težave pri gibanju, kronične in akutne bolečine, prepoznani slabi gibalni vzorci. Po letih raziskovanja klinične somatike in njene nadgradnje sem napisal ilustriran priročnik Lahkotno iz kroničnih bolečin, AEQ klinična somatika. Učenje te metode, katere osnovni in najpomembnejši del so vaje, ob rednem izvajanju pomaga odpraviti bolečine in celo pozdraviti marsikatero bolezen. Ker se oseba ob vse globljem spoznavanju AEQ metode spreminja tudi psihično, saj se srečuje in spopada z lastnimi omejitvami, se ji spremeni in izboljša način življenja. To se lahko zgodi zato, ker so gibanje in miselni, torej možganski procesi soodvisni.

Pomemben del AEQ metode je prepoznavanje tistega dela telesa, ki je prizadeto zaradi senzorno-motorične amnezije. Ko se z njo spopadete, se postopoma umikajo bolečine in gibanje postaja lahkotnejše ter vam v veselje.

Del AEQ metode je tudi AEQ dihanje®, kjer sem združil metodi Oxygen Advantage® in AEQ ter razvil pristop, ki izboljša učinkovitost dihanja, poveča toleranco na CO2, omogoči razumevanje vzrokov za izgubo pravilnega dihanja in uskladi dihanje z gibanjem. Ob tem se poglobi dojemanje telesnih reakcij na čustva in razjasni njihova povezava z bolečinami. Te namreč omejijo dihanje in nas potisnejo v kronično hiperventilacijo. AEQ dihanje omogoča prav vsakomur, ne glede na starost in telesno pripravljenost, da razume, čuti, nadzoruje in izboljša svoje dihanje. Pravilno dihanje je naravno učinkovito, neslišno in usklajeno z gibanjem.

Kdor za svoj način življenja uporablja znanja AEQ metode, bo potrdil izboljšanje počutja, nadzorovanje stresa, sproščeno dihanje, čemur sledijo boljši medsebojni odnosi.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop